Choď na obsah Choď na menu
 

Aký hrebeň si vybrať?

21. 3. 2013


V prvom rade kvalita
Kvalitné hrebene a kefy nebývajú lacné. Investícia do nich sa však napokon vyplatí, pretože zuby na hrebeni sú odolnejšie, štetiny na kefe nebudú vypadávať, a aj ochranné guľôčky zostanú na svojom mieste dlhšie.  Trh ponúka hrebene z rozličných materiálov. Drevené, korytnačinové, plastové, kovové, s ionickým efektom, fénovacie, nylonové, aj so zubmi z prírodných materiálov. Stačí si len vybrať ten správny typ. Ako ale na to?

Ploché kefy sú ideálne na prečesávanie vlasov, dosiahnutie hladkého efektu a vysokého lesku. Môžete ich používať zároveň s fénovaním, pozor však – nie sú najvhodnejšie na rozčesávanie vlasov, pretože sa pramienky do nich radi zamotávajú (platí to najmä v prípade vlnitých vlasov).

Okrúhle kefy sa ponúkajú v rozličných veľkostiach. Kým tie menšie ocenia krátkovlásky, pretože im vytvoria pri sušení drobné vlny, objemnejšie okrúhle kefy sú vhodné ak túžite po optickom zhustení vlasov. Aj s okrúhlymi kefami možno dosiahnuť hladký rovný efekt: najprv vlasy vyfénujte smerom von a následne dnu.  Potom ich stačí už len prečesať.

Fénovacie kefy

bývajú najčastejšie okrúhle. Sú perforované, čím sa umožňuje horúcemu vzduchu prenikať dnu a von a vlasy sušiť rovno počas fénovania a upravovať do požadovaného tvaru. Pokiaľ by ste rady dosiahli extra objem, nastriekajte si po umytí vlasy stylingovým sprejom a pramienok po pramienku nakrúcajte vlasy na kefu. Vzduch smerujete zospodu aj z vrchu, vždy však aspoň 10 cm od pokožky hlavy, aby sa vlas nespálil.

 

Drevené hrebene oceníte, ak vás trápi statická elektrina vo vlasoch. Prírodné materiály škodia vlasom menej a neničia pokožku hlavy pri česaní tak, ako kovové hrebene. Udržujú sa o čosi náročnejšie ako plastové hrebene (nesmú sa dlho močiť vo vode, aby nepopraskal lak), no ak máte rady bio, bude pre vás drevený prírodný hrebeň dobrou voľbou.

Hrebeň s riedkymi zubami sa používa na rozčesávanie nepoddajných vlasov a je vhodný aj na rozčesanie mokrých vlasov. Narábajte však s ním čo najopatrnejšie, kvákanie vás bude stáť nielen viac vlasov, ale aj polámaných končekov.

Týždňová očista
Raz za týždeň doprajte vašej kefe regeneračnú kúru. Zbavíte ju tak suchých čiastočiek kože, lupín, vlasov a iných nečistôt. Pomôže vám jemný šampón, teplá voda a sponka alebo dlhá tenká vlásenka. Vlásenkou povyberajte vlasy z kefy, potom kefu na pár minút ponorte do teplej vody s pár kvapkami šampónu, prepláchnite studenou vodou a nechajte voľne uschnúť.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.