veselé ovocie a zelenina
Tematický celok: Výtvarné a technické osvojovanie skutočnosti v kontexte s výtvarným umením autora Arcimbolda
Téma: Veselé ovocie a zelenina. Portrét z ovocia a zeleniny ( arcimboldo)
Cieľ hodiny:
- Rozvíjať chápanie umenia ako špecifickej formy vyjadrenia skutočnosti výtvarnými prostriedkami
- 1.stupeň:žiaci vedia priradiť farbu k tvaru ovocia, vedia nakresliť jednotlivé druhy ovocia s ich charakteristickými prvkami.
Typ vyučovacej hodiny: skupinové
Organizačná forma: samostatná.
Metódy: rozhovoru, diskusie, samostatnej práce, vysvetľovania, názorno-demonštračná metóda, pozorovanie a analyzujúce pozorovanie, syntéza.
Medzipredmetové vzťahy: prírodoveda- výtvarná výchova,
Učebné pomôcky: Ako ukážka kniha: Arcimboldo
1.stupeň: obrysy rôznych druhou ovocia a zeleniny, farebný papier, nožničky, lepidlo, ceruzky, temperové a vodové farby. A2/A3 výkres
2.stupeň:
Použitá literatúra:
- TASCHEN: Giuseppe Arcimboldo 1527-1593. 1.vyd. Slovart : Bratislava, 2003, ISBN 3-8228-2569-7