Recepty- zákusky
Piškótové koláčiky s malinami
- 25 g Palmarin
- Cera (na vymastenie plechu)
- 100 g cukor kryštálový
- 110 g múka hladká
- 50 g čokoláda mliečna
- 100 g čokoláda biela
- 250 g smotana na šľahanie 33%
- 5 g vanilínový cukor
- 100 g malinový džem
- 50 g maliny
- 4 ks vajcia
- 20 ml voda
POSTUP:
Príprava piškótového korpusu:
Vajcia, kryštálový aj vanilkový cukor vyšľaháme do hustej peny. Pridáme preosiatu múku a zľahka primiešame rozpustený Palmarin s 50 g bielej čokolády. Hmotu pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame do Cerou vymastených foriem na koláčiky a pri teplote 180 °C pečieme 15 - 20 minút.
Príprava náplne:
50 g smotany a bielu čokoládu rozpustíme, pridáme malinový džem a primiešame 200 g vyšľahanej smotany na šľahanie. Pomocou vrecka striekame na piškótové koláčiky, navrch poukladáme maliny a dozdobíme čokoládou.
Piškótové koláčiky s malinami
POSTUP:
Príprava piškótového korpusu:
Vajcia, kryštálový aj vanilkový cukor vyšľaháme do hustej peny. Pridáme preosiatu múku a zľahka primiešame rozpustený Palmarin s 50 g bielej čokolády. Hmotu pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame do Cerou vymastených foriem na koláčiky a pri teplote 180 °C pečieme 15 - 20 minút.
Príprava náplne:
50 g smotany a bielu čokoládu rozpustíme, pridáme malinový džem a primiešame 200 g vyšľahanej smotany na šľahanie. Pomocou vrecka striekame na piškótové koláčiky, navrch poukladáme maliny a dozdobíme čokoládou.
- 180 g Palmarin
- 100 g cukor práškový
- 1 ks vajce
- 5 lyžica kakao
- 1/2 bal. prášok do pečiva
- 200 g tvaroh jemný
- 100 g sušené mlieko
- 2 lyžica cukor práškový
- 200 g Helia
- 80 g múka polohrubá
- 30 g cukor práškový
- 80 g cukor kryštálový
- 30 g krémový prášok Zlatý klas
- 20 g vanilínový cukor
- maliny
- 65 g kokos
- 200 ml mlieko
- 20 g rum
- 5 ks vajcia
- 20 g voda
- POSTUP:
Príprava piškótovej hmoty:
4 bielka a dve tretiny práškového cukru vyšľaháme na tuhý sneh. 4 žĺtka a jednu tretinu práškového cukru vymiešame a pridáme 20 g vody a 10 g vanilínového cukru. Obidve peny spolu zľahka spojíme, pridáme preosiatu múku. Cesto rozotrieme na plech pokrytý papierom, pred pečením jemne posypeme kokosom. Upečieme tenký plát pri teplote 220 °C približne 5 - 7 minút.
Príprava krému:
Z mlieka, kryštálového cukru, 10 g vanilínového cukru, 1 žĺtka a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme. Pridáme rum a zašľaháme zmäknutú Heliu. Do vyšľahaného krému pridáme 50 g kokosu.
Po vychladnutí piškótu naplníme kokosovým krémom, do stredu vložíme malinu alebo jahodu a stočíme. Po stuhnutí pokrájame na jednotlivé kusy.
Tvarohové rezy s pomarančovým želé
- 3 ks vajcia
- 150 g cukor práškový
- 100 ml olej
- 200 ml mlieko
- 2 lyžica kakao
- 300 g múka polohrubá
- 1 ks prdopeč
- 500 g tvaroh
- 2 ks vanilínový cukor
- 150 g cukor práškový
- 250 g Helia
- 1 balíček Tang pomarančový
- 2 ks Zlatý klas
- 120 g cukor kryštálový
POSTUP:
3 celé vajcia, 150g prášk.cukru, 100ml oleja, 200ml mlieka, 2 lyžice kakaa, 300g polohr.múky, 1 prdopeč - vymiešať a dať upiecť.
Plnka: 500g tvarohu, 2 vanilk. cukry, 150g prášk cukru premiešať
postupne pridať 250g Helie alebo masla, natrieť na upečený plát
Želé: 900ml vody, jeden TANG pomarančový, 2 zlaté klasy, 120g cukru - uvaríme ako puding
necháme ochladnúť a vylejeme na tvarohovú plnku, dáme stuhnúť do chladničky.
Domáce Oreo sušienky
300 g múka hladká
1 bal. vanilínový cukor
POSTUP:
Múku, cukor, kakao a prášok do pečiva si preosejeme do misy, pridáme vajíčko, prilejeme rozpustený tuk a spracujeme cesto, najprv vareškou a potom rukou zapracujeme všetku múku.
Cesto zabalíme do mikroténového vrecka a odložíme do chladničky.
Tvaroh rozotrieme s cukrom a vanilkovým cukrom na hladký krém.
Postupne pridávame sušené mlieko, toľko aby nám vznikla tuhá mliečna hmota.
Cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme na hrúbku 4 až 5 mm, medzi valček a cesto si dáme vrecko, aby sa cesto nedrobilo, vykrajujeme kolieska.
Poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme 10 - 15 minút, vychladnuté spájame krémom. (Vyšlo mi 25 ks.)
Kokosová roláda s malinami (jahodami)
Komentáre
Prehľad komentárov
Dobrý den, vaše recepty jsou úžasné, ale pro mne jako pro Češku občas problém. Ráda bych vyzkoušela tento recept: Tvarohové rezy s pomarančovým želé. Ale nevím co je za surovinu 2 ZLATÉ KLASY. Můžete mi pomoci.
Děkuji moc , hezký den Pavlína Mrázová
meil : pajam1@seznam.cz
Dotaz
(Pavlína, 9. 3. 2013 9:39)