Kultúra 2
Čajový Ceremoniál
Čajový ceremoniál je japonská tradícia prípravy a pitia čaju. Ide o nájdenie vnútorného pokoja, kľudu a rovnováhy. Človek sa musí naučiť ako správne chodiť, klaňať sa, kde mať ruky, ako sedieť a ako správne jesť ponúkané koláče, ako sa správne poďakovať hostiteľovi a podobne. Na prípravu čaju sa používa zomletý prášok zo zeleného čaju, ktorý sa podobá čiernemu čaju. Čaj sa dá do misky a mieša sa bambusovým miešadlom. Zvykom pri pití čaju je hlasné vychlípanie obsahu z misky, pričom sa táto obdivuje, pretože každá je jedinečne vyrobená.
Kimono
Kimono je tradičný japonský odev nosiaci sa pri festivaloch alebo pri špeciálnych príležitostiach. Existujú viaceré typy kimona. Furisode a Kuro tomesode sú najznámejšie z dlhými a pevnými rukávmi. Muži ako slávnostné oblečenie nosia Hakama a Haori – japonské plášte a voľné nohavice.
Sushi
Japonsko je ostrov, preto sa oddávna Japonci naučili využívať to, čo mali k dispozícii, a tak sa ryby a ryža stali hlavnými zložkami ich jedál. Sushi je typícké jedlo pre japonskú kuchyňu. Originálne je to ryba nakladaná v octe aby sa predišlo jej pokazeniu. Sushi ako ho dnes poznáme je závin plnený rôznymi ingredienciami ako sú ryža, ryba, zelenina, vajcia, avokádo, tekvica zabalený v tenučkom pláte z rias. V Japonsku sa sushi konzumuje už asi 500 rokov