Choď na obsah Choď na menu
 


Vianočné menu pre psíka.

               Psie medovníky

Na doske zmiešame:   150 g celozrnej múky,

                                           250 g ovsených vločiek,

                                           2 polievkovú ližicu medu,

                                           1 polievkovú lyžicu silného

                                            domáceho bujónu (nepochybujeme,že ho máte pripravený v              mrazničke),

                                           dve vajíčka a 150 ml mlieka.

Spracujeme na hladké cesto, necháme pol hodinu odstáť v chladničke, rozvaľkáme ho a vykrajujeme psie medovníčky v tvare kostičiek alebo aj klasických srdiečok. Pečieme v rúre predhriatej na 190 stupňov približne 15 minút. Nepodávame ich psom horúce, nafúkli by sa im brušká. Do toho základného receptu môžeme pridať posekané bylinky, strúhaný syr, cesnak či kúsky šunky. Medovníky nepečieme príliš dlho pred Vianocami, vydržia čerstné zhruba desať dní.

 

Tip na trávenie:  

Zahrajme sa na Marušku a natrhajme psovi vonku trávu, aby ju mal hneď po štedrovečernej večeri k dizpozícii. Určite to ocení. Tráva je totiž skvelý pomocník pri trávení. Čo na tom, že bude  pravdepodobne pol metra pot snehom. Kúpme si radšej dopredu kúsok trávy v črepníku.

(Článok z časopisu Pes Plus.)

krmivo-salac-produkt-49_86.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.