Choď na obsah Choď na menu

Čo treba uvážiť pred kúpou?

2. 6. 2012


Kúpa domáceho zvieraťa - akéhokoľvek druhu - by mala nasledovať až po zrelej úvahe. Nejedno spontánne kúpené zviera sa už o niekoľko týždňov, či mesiacov sa dostane do útulku zvierat alebo - čo je ešte horšie - jednoducho ho vyhodia na ulicu, či vypustia do prírody. To je neprípustné!!!

Preto by sme najskôr mali zvážiť pár vecí:

1.Králiky sú aktívne aj v noci. Máme ich kam umiestniť tak, aby nerušili nikoho zo spánku a namiesto lásky ku zvieraťu nevyvolávali skôr nenávisť?

2.Aj keď sú králiky pomerne nenáročné zvieratá, potrebujú pravidelne kŕmiť, čistiť klietku, občas si pobehať... Sme schopný a ochotný venovať im časť dňa, ktorú sme mohli stráviť inými aktivitami?

3.Aj králik môže ochorieť. Sme ochotný investovať do jeho liečby peniaze, ktoré mnohokrát presahujú jeho kúpnu cenu?

4. Králiky žijú približne 6 až 8 rokov. Budeme sa o neho starať rovnako dobre, ako v prvý týždeň, keď bol aktuálnou novinkou?

5. V priebehu tej doby, keď budeme mať králika, určite budeme niekoľkokrát musieť opustiť bat na dlhšiu dobu a králiky sťahovanie nejako moc nezbožňujú. Máme niekoho, kto sa nám o králika postará, kým budeme preč?

6.Králiky sú síce malé zvieratá, ale aj tak môžu spôsobiť alergickú reakciu. Vieme, že nikto z rodiny nie je alergický na srsť?

Kto poctivo odpovedal na všetky otázky "áno" môže sa bezpochybne stať majiteľom králika. Ak ste čo i len na jednu otázku odpovedali "nie" mali by ste kúpu králika ešte poriadne zvážiť. 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.