HOSTINEC BODEGA - Podsuchá
Síce po dlhšom čase ale predsa som sa dokopal k tomu, aby som sem zavesil ďalší článok o reštaurácii. Dnes som navštívil reštauráciu (alebo niekto by povedal pohostinstvo) Bodega, kde som bol na večery.
Navštívil som túto reštauráciu po dlhšom čase, resp. predtým ako ju prerobili. Mám pocit, ale možno si len vymýšľam, že bola prerobená minulý rok (t.j. 2011) z dedinskej putiky na celkom peknú drevenú reštauráciu. Za čias keď som tam chodieval to bola taká klasická dedinská krčma kde si chlapi po robote sadli na pivo a pol deci, zahrali karty, pobili sa a išli domov ku svojim ženám. Dnes je z tejto krčmy veľmi príjemná, skoro by sa dalo povedať, že až rodinná reštaurácia, kde by som nemal problém urobiť oslavu narodenín, aj pre blízkeho člena rodiny.
Čo sa prostredia týka, ako som už spomínal vnútro je ladené ako koliba. Nájdete tu pekné drevené stoly a stoličky. Aj keď tu musím poznamenať, že mne osobne trochu vadilo, že všetky stoly boli rovnako veľké a to konkrétne pre 6 a viac osôb. Ale niekomu to môže byť jedno, a niekomu sa to páči takže to nepovažujem za mínus. Okrem týchto stolov je dnu aj jedna veľká izba určená pre oslavy s viac ako 10 ľuďmi. Záchody sú pomerne na dobrej úrovni, aj keď som ich z blízka nevidel. Čo sa vonkajška týka, nachádza sa tu aj veľmi pekná a priestranná terasa, kde sa tiež veľmi dobre sedí. Musím však podotknúť, že sa tento podnik nachádza na hlavnom ťahu na bystricu čiže sa tu premelie dosť aut a o kamiónoch ani nehovoriac. Hneď vedľa reštaurácie, sa nachádza parkovisko rezervované pre hostí. Napriek jeho malosti (zhruba sa tam zmestí okolo 6-8 áut) som našiel miesto na parkovanie bez problémov, zrejme to bolo spôsobené aj tým, že som tam bol večer okolo 18tej. Ale dá sa parkovať aj po okolí.
Po nakuknutí do jedálneho lístka som si objednal nealkoholické pivko (bažant) ktoré bolo fľaškové, ale od nealka sa nič iné čakať nedalo.
Ako polievku som si zvolil šošovicovú. Tomu kto nemá rád polievky v ktorých cítiť mrkvu a celkovo zeleninu, ju neodporúčam. Mne ale veľmi chutila pretože nemám problém s takýmito chuťami.
Hlavné jedlo mi priniesli kurací steak so syrovou omáčkou a ryžou s hranolkami. Tak isto som mal tú možnosť ochutnať aj pizzu, ktorú tam taktiež ponúkajú. Ja som si zvolil poslednú 14-tku čiže pizzu Bodega.
Steak bol vynikajúci. Napriek tomu, že som si to predstavoval inak, to vyzeralo veľmi dobre, aj keď syrová omáčka bola hrudková, mne to veľmi nevadilo. Príloha bola klasická slovenská, čiže šalát, mrkva, paradajky a uhorka. Celkovo by som to ohodnotil ako dobrý priemer. Ryža síce nebola celkom dovarená, ale čo už. Zrejme som dostal spodok hrnca s ryžou.
Čo sa pizze týka, zrejme na ňu trochu zabudli, jednak som na ňu dlho čakal a jednak bola dosť pripečená po okrajoch, čo ale zrejme znamenalo že ju robili v originálnej peci. Na pizze bodega sa nachádzala oravská slaninka, klobása, kukurica, paprika a feferóny so syrom. Všetko to tam bolo a ozajstné. Oravská slanina bola poctivá a pekne hrubo nakrájaná. Pizza nebola suchá ani príliš šťavnatá, proste akurát. Syr bol pekne rovnomerne roztopený na každom kúsku rovnako, a pikantnosť bola tak isto skvelo rozložená na celej pizze.
Záver a hodnotenie:
Príjemné prostredie a celkový dojem bol skvelý, aj keď sa tu stále občas zastavia klasický dedinský chlapi na pivo a poldeci, už to tu nie je také zlé ako to bývalo. Obsluha bola veľmi príjemná a relatívne rýchla pokiaľ nešlo o donesenie jedla, čo im trvalo veľmi dlho, ale to je zrejme problém kuchára. Celkovo som zaplatil 1 € za pivo, 1 – 1,2 € za polievku, 5 – 6 € za steak a cca 5 – 6 € za pizzu.
Hodnotenie | |
Exteriér | 8/10 |
Interiér | 9/10 |
Jedlo | 7/10 |
Ceny | 7/10 |
Obsluha | 5/10 |
Celkovo | 7,2/10 |
7,2 / 10 |