Čokoládová torta
Čokoládová torta
POTREBNÉ PRÍSADY
Na 1 PLÁT potrebujeme - 3 vajcia, 75g kryštálového cukru, 75g várovej čokolády, 75g masla, 75g polohrubej múky, piekla som tri pláty, takže množstvo ztrojnásobíme, džem (ríbezľový, marhuľový, višňový...), PLNKA - 3 vajcia, 200g kryštálového cukru, 200g várovej čokolády, 300g masla, POLEVA - cca 100g várovej čokolády, cera podľa potreby
POSTUP PRÍPRAVY
Ja si pečiem pláty po jednom, s rozkrajovaním nemám dobré skúsenosti, takže pláty som dnes piekla tri, lebo nechceli vyskokú tortičku, ale kľudne môže byť aj zo štyroch. Najskôr si rozpustíme maslo s čokoládou, vymiešame. Ja roztápam v mikrovlnke cca minútku. Bielka si vyšľaháme so štipkou soli do tuha, postupne pridávame cukor žĺtka a nakoniec čokoládu s tukom a múku.
Z plátov si dáme dole tú vrchnú šupu, ktorá sa vytvorila pečením, ináč by plnka padala a môžeme začať skladať tortu. |
Plát si najskôr natrieme džemom a potom krémom. Priložíme ďalší a postup opakujeme, na vrchný plát dám už len džem a trošku krému, aby čokoládová poleva nevsiakla do korpusu.Polevu si pripravíme vo vodnom kúpeli, ceru (lando) pridávam po troškáchm poleva by nemala byť riedka. Nechám trošku zatuhnúť a potriem boky tortičky zvyšným krémom a ozdobím, tentoraz som mala marcipánové ozdoby, tak som použila tie, pretože krém mi vyšiel akurát. Dáme do chladu, najlepšie cez noc, aby sa chute spojili. Rez torty pridám nabudúce, keď ju budem robiť pre nás.