Jemný jablkový koláč
Ingrediencie:
Cesto: 360 g hladkej múky
200 g bravčovej masti
2 vajcia
2 PL octu
1 PL kryštálového cukru
soľ
Plnka: 750 g jabĺk
150 g práškového cukru
1 PL mletej škorice
za hrsť sušených hrozienok
100 g rozdrvených piškót alebo strúhanky
tuk na vymastenie a hrubú múku na vysypanie plechu.
Postup: Z múky, masti, vajec,cukru, octu a zo soli vymiesime cesto. Zabalíme ho do fólie a odložíme do chladničky na 1 až 2 hodiny.
Jablká nastrúhame, pridáme cukor, piškóty, škoricu a hrozienka. Cesto rozdelíme na dva diely. Jeden rozvaľkáme a položíme na vymastený a múkou vysypaný plech a naň rozložíme plnku.
Rozvaľkáme aj druhý diel cesta, prekryjeme ním celú plochu koláča a cesto popicháme vidličkou. Pečieme pri teplote 170 °C.
Čas prípravy: 85 minút
Čas pečenia: 35 minút