Choď na obsah Choď na menu

Trojitá torta z čokoládovej peny

9. 7. 2012

Ingrediencie:  250 g čokoládových sušienok, např. čokoládové venčeky

1 lyžica hladkej múky

125 g masla, rozpusteného + na vymastenie formy

kakao holandského typu

NÁPLŇ

100 g tmavej čokolády, na kúsky

125 ml 40% smotany

PENA

200 g tmavej čokolády

1 lyžička vanilkového extraktu

600 ml 40% smotany

Postup:

Tortovú formu o priemere 22 cm vymažte maslom a jej dno vyložte pečiacim papierom. Čokoládové venčeky rozdrvte rukami do misy a zmiešajte ich s múkou, potom prilejte maslo a všetko dobre premiešajte. Vlhkú zmes natlačte na dno připravenej formy a dejte aspoň na pol hodinu do ladničky.


Čokoládu nalámajte do menšieho hrnca, zalejte smotanou a na strednom plameni zahrievajte. Za stáleho miešania nechajte čokoládu  celkom rozpustiť a potom ju nalejte na sušenkový základ vo forme. Dajte na pol hodiny do chladničky.


Na čokoládovú penu nalámajte čokoládu do hrnca, pridajte vanilkový extrakt a polovicu smotany a na strednom plameni zahrievajte. Za stálého miešania nechajte čokoládu dohladka rozpustiť. Odstavíme z ohňa a zhruba štvrť hodiny nechajte zchladnúť. Zvyšnú smotanu ušľahajte dotuha a potom k nej postupne prilievajte tekutú čokoládu. Zmes potom nalejte na základ dezertu ve forme. Dajte cez noc do chladničky. Pred podáváním posypte tortu kakaom holandskeho typu.
Pokiaľ  posledná vrstva cez noc úplne neztuhne, môžete dať tortu hodinu pred podáváním do mrazáku

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.