Choď na obsah Choď na menu

Jemný jablkový koláč

17. 7. 2012

Ingrediencie:

Cesto: 360 g hladkej múky

200 g bravčovej masti

2 vajcia

2 PL octu

1 PL kryštálového cukru

soľ

Plnka: 750 g jabĺk

150 g práškového cukru

1 PL mletej škorice

za hrsť sušených hrozienok

100 g rozdrvených piškót alebo strúhanky

tuk na vymastenie a hrubú múku na vysypanie plechu.

Postup: Z múky, masti, vajec,cukru, octu a zo soli vymiesime cesto. Zabalíme ho do fólie a odložíme do chladničky na 1 až 2 hodiny.

 

Jablká nastrúhame, pridáme cukor, piškóty, škoricu a hrozienka. Cesto rozdelíme na dva diely. Jeden rozvaľkáme a položíme na vymastený a múkou vysypaný plech a naň rozložíme plnku.

Rozvaľkáme aj druhý diel cesta, prekryjeme ním celú plochu koláča a cesto popicháme vidličkou. Pečieme pri teplote 170 °C.

 

Čas prípravy: 85 minút
Čas pečenia: 35 minút

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.