Choď na obsah Choď na menu
 


Diela Gabriely Futovej - 1

21. 12. 2011

Brata musíš poslúchať! (Bratislava, Mladé letá, 2011)
Ilustrácie:
Miroslav Regitko
Anotácia: Dodo je ôsmak a dočasná hlava rodiny, pretože otec pracuje v Anglicku. V jeho živote zostali tri baby - mama, frajerka Zuzka a malá vyškerená sestra Žaba. A práve tá je najväčším kameňom úrazu. Všade strká nos a robí mu neskutočnú hanbu. Vážne hrozí, že ho napokon pripraví o kamarátov aj o frajerku.
Žabka je prváčka. Nerobí to naschvál, Doda strašne zbožňuje a niekedy ho aj strašne nenávidí. To vtedy, keď jej robí zle. Ale nikdy sa s ním nenudí, lebo pre ňu vymýšľa tie najneuveriteľnejšie hry. Niekedy dopadnú katastrofálne, mama by bola zhrozebná...

Vtipné príbehy v podaní veľkého brata a malej sestry napriek všetkým „naschválom" odhaľujú hrejivé a pevné súrodenecké puto.


poskolaci

Poškoláci (Bratislava, Mladé letá, 2010)
Ilustrácie: Dana Zacharová
Anotácia: Noro, Riki a Silva, traja kamaráti večne provokujúci učiteľov svojím výzorom, správaním a prístupom ku školským povinnostiam, sú stálym inventárom v poškoláckej triede. Jedného dňa sa medzi nimi ocitne Šárka, triedna premiantka, a nudu razom vystrieda neskutočný adrenalín. Šárka zúrivo obhajuje svoju pozíciu najlepšej žiačky, notorickí poškoláci ju však provokujú a nútia robiť veci, z ktorých sú zhrození nielen jej rodičia, ale aj učitelia.
Skvelé dielo pre tínedžerov, ktoré odhaľuje konfliktnosť odlišných svetov spolužiakov s rôznym rodinným zázemím.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

uzyldqtndymr

(hqhkgr, 8. 5. 2022 4:54)

chloroquine plaquenil https://keys-chloroquineclinique.com/

Can you copse the squeezing

(ASwibiawen, 31. 7. 2018 6:01)

Pression arterielle est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang par vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/tadalafil-research/

?????

(nwm, 14. 3. 2012 19:38)

to na tuto stránku nik nechodi ???

XD

(nwm, 14. 3. 2012 19:37)

napise mi niekdo obsah poškolakov :-D ak hej pošlite mi to na e-mail 006david006@azet.sk :-D