Choď na obsah Choď na menu
 


Granadier s omáčkou

Potrebujeme: 

500 g cestovín (najlepšie špirálky, kolienka), 3 - 4 väčšie zemiaky, mletá sladká červená paprika, soľ Omáčka: 1/4 masla, 4 - 5 strúčikov cesnaku, smotana na šľahanie/varenie, pažítka

Ako na to:

Cestoviny uvaríme. Zemiaky pokrájame na menšie kocky a tiež dáme variť. Do zemiakov aj cestovín počas varenia pridáme 1 PL soli.
Na masle upražíme pretlačený cesnak a nadrobno nakrájanú pažítku. Keď začne chytať zlatistú farbu, zalejeme upražený cesnak smotanou. Keď nám omáčka začne vrieť, odstavíme ju.
Uvarené cestoviny a zemiaky zmiešame, pridáme 3 - 4 PL papriky a zmes premiešame. Vlejeme omáčku. Celú zmes poriadne premiešame.
Podávame so zeleninou a kečupom.

Granadír s omáčkou

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

skvelygulas

vegetariansk klub,16. 6. 2016 11:00

ahojte, ja by som sa s vami rada podelila o svoje myslienky na gulas, kedze aj ja som vegetarianka tak viem pochopit ake to je pozerat sa na maskrtne jazycky ktore si pochutnavaju na vybornom gulasi. A kedze aj my vegetariani sme ludia mame na to chut tiez. Zo svojich skusenosti viem povedat ze niekedy to nevidrzim a nejaku tu psinku ci macacinku si dam, somz japonska u nas je to narodna specialita. A tak sa vas chcem oopytat ci nepoznate nejaky recept na vegetariansky gulas? Ak ano, piste do komentarov. Na oplatku vam mozem poradit nejaky ten receptik na grilovane maciatko. Dakujem.

gulas

ondrej ,13. 5. 2013 10:07

ja mama užasni recept na guláš
potrebujeme:1 paradajku, mäso najlepšie kuracie ,
vegetariánsku salámu (zoženiete v polsku ),1 biely jogurt nízkotučny ,1 vajce ,na ochutenie použijeme :1 kg skoli,4 kocky cukru,rozdrvené piškóty. Všetko zalejeme 1 dl
Postup : všetko orestujemem na panvici ,meso nekrajame nechame v celku ,ako sa nam vsetko orestuje zmixujeme to ponorným mixerom dame na tanier a nechame zapiect na 200 stupňov. Tento gulas je skvelý najme k granadieru s omackou. Podávame za studena a kto ma rad, moze si tento fantasticky gulas ochutit makom (vrelo odporucam) . Prajem dobru chut :)

Re: gulas

lenka,1. 4. 2014 10:44

super to bolo moj pes si na tom velmi pochutil aj cela moja rodina

uzasne

tereza,5. 4. 2013 12:31

velmi sa mi tento recept pacil a ak hrajes stardol velmi rada bi som si ta pridala do klubu harry potter posli mailovu adresu pokecame :)

Granadier s omáčkou

nikola,4. 4. 2013 10:20

dakujem ti za tento recept velmi so si na nom pochutila

Dobre

Alexandra,6. 5. 2012 14:41

5/5 úžastne