Choď na obsah Choď na menu
 


Hossa asistoval, Stamkos pokoril 40-gólovú métu

19. 2. 2012

 

Hossa asistoval, Stamkos pokoril 40-gólovú métu

Traja slovenskí hokejisti nastúpili v ôsmich sobotných stretnutiach. Z výhier sa tešili Hossa, ktorý asistoval, a Jurčina. Útočník Tampy Bay Steven Stamkos strelil svoj 40. tohtosezónny gól. 

BLACKHAWKS DEKLASOVALI COLUMBUS, HOSSA ASISTOVAL 

Jonathan Toews (29) i Patrick Sharp (24) si pripísali po tri body za jeden presný zásah a dve asistencie, aby Chicago ukončilo sériu deviatich zápasov na ihriskách súperov vysokým víťazstvom 6:1 nad Columbusom. Viktor Stalberg (16) strelil na konci úvodnej tretiny víťazný gól a v piatich tohtosezónnych dueloch proti Blue Jackets zaznamenal už svoj ôsmy gól. Patrick Kane (13) a Sami Lepisto (1) pridali zvyšné dva góly „čiernych jastrabov“ a Corey Crawford čelil 34 strelám. Asistenciou k druhej výhre v rade prispel slovenský útočník Marián Hossa, ktorý odohral viac ako 19 minút. Zaznamenal aj jeden plusový bod a na bránu Columbusu, v ktorej sa vystriedali obaja gólmani, vyslal jednu strelu. O jediný presný zásah Blue Jackets sa na začiatku stretnutia postaral Derick Brassard (10). 

TROJBODOVÝ TAVARES DOVIEDOL ISLANDERS K VÍŤAZSTVU 

Zo slovenských hokejistov nastúpil v sobotu aj obranca Milan Jurčina, ktorý mohol byť spokojný, pretože Islanders zdolali Carolinu tesne 4:3. Prvou hviezdou zápasu sa stal jeho spoluhráč John Tavares (24), ktorý strelil dva góly, vrátane víťazného na začiatku tretej tretiny, a do štatistík si zapísal aj jednu asistenciu. Cama Warda, ktorý odchytal 40 minút, prekonali aj Kyle Okposo (13) a Frans Nielsen (12). Jurčina odohral 20 a pol minúty a počas tohto času si na svoje konto pripísal dva mínusové body, dve zblokované strely a štyri bodyčeky. V bráne „ostrovanov“ bol Kevin Poulin, ktorý opustil zápas s 33 zákrokmi. Z hráčov Caroliny, ktorej momentálne patrí posledné miesto na východe, sa strelecky presadili Brandon Sutter (13), Jiří Tlustý (14) a Jaroslav Špaček (3). 

PITTSBURGH ÚSPEŠNEJŠÍ V PENNSYLVÁNSKOM DERBY 

Matt Cooke (11) strelil dva góly, vrátane jedného v oslabení tri na päť, a pridal aj jednu asistenciu, aby sa stal najlepším hráčom vyrovnaného pennsylvánskeho derby, v ktorom Pittsburgh vyhral na ľade Philadelphie 6:4. Rozhodujúci gól strelil na začiatku tretieho dejstva Pascal Dupuis (13). Jordan Staal (18), Dustin Jeffrey (13) a James Neal (30) sa postarali o ďalšie presné zásahy „tučniakov“, zatiaľ čo Marc-Andre Fleury zlikvidoval 27 striel. Raz ho ohrozil aj obranca Andrej Meszároš, ktorý sa po menšom zranení vrátil do akcie a na ľade strávil viac ako 20 minút. Slovenský bek zaregistroval aj dva bodyčeky. Z jeho spoluhráčov sa do streleckej listiny zapísali Jaromír Jágr (15), ktorý v 16. minúte dvakrát skóroval v priebehu osemnástich sekúnd, Eric Welwood (1) a Wayne Simmonds (21). Dvaja najproduktívnejší hráči ligy, Jevgenij Malkin a Claude Giroux, zaknihovali po jednej asistencii. 

VANCOUVER VYHRAL NAD TORONTOM, SEDINOVCI ŠTVORBODOVÍ 

Vancouver potvrdil dominanciu nad Torontom a v sobotu zvíťazil už desiaty vzájomný zápas v rade. Maple Leafs opúšťajú západné pobrežie Kanady s vysokou prehrou 2:6. O polovici gólov sa postarala prvá formácia, ktorá dokopy zaknihovala desať kanadských bodov. Alexandre Burrows (22) strelil dva góly, Daniel Sedin (25) skóroval raz a trikrát asistoval, Henrik Sedin, najlepší nahrávač ligy, prihral na štyri góly. Manny Malhotra (6), Sami Salo (7) a Kevin Bieksa (6) tiež potešili domácich priaznivcov, zatiaľ čo Roberto Luongo urobil 24 zákrokov. Dion Phaneuf (9) a Nikolaj Kuľomin (6) dosiahli góly Toronta. Canucks vyhrali šesť z posledných siedmich duelov. 

ELLIOTT VYNULOVAL MINNESOTU 

Jaroslava Haláka vyradila z hry chrípka a v sobotu sa v bráne St. Louis objavil Brian Elliott. Americký gólman nemal veľa práce a proti Minnesote čelil iba trinástim strelám. Všetky chytil a vychytal už svoj šiesty tohtosezónny shutout. Blues si poradili s Wild hladko 4:0 a v domácom prostredí zaknihovali už 26. výhru v sezóne. O góly sa postarali sviatoční strelci. Víťazný putoval na konto Ryana Reavesa (1). Barret Jackman (1) ukončil svoje 150-zápasové gólové suchoty, Andy McDonald (2) a Vladimír Sobotka (3) pridali ďalšie góly Blues, ktorí v posledných 10 domácich zápasoch strelili iba desať gólov. 

STAMKOS POKORIL 40-GÓLOVÚ MÉTU, TAMPA VYHRALA 

Hviezdny center Steven Stamkos sa stal prvým hráčom Tampy Bay, ktorý v troch sezónach v rade strelil minimálne 40 gólov. Aj vďaka nemu vyhral floridský celok nad Washingtonom tesne 2:1. Tom Pyatt (6) poslal už v tretej minúte Lightning do vedenia a práve Stamkos na začiatku druhej časti strelil víťazný gól. Čestný gól Capitals vsietil v polovici stretnutia Brooks Laich. Mathieu Garon inak zneškodnil 23 striel. Tampa nastúpila už bez obrancu Pavla Kubinu, ktorého vymenila do Philadelphie. 

VRBATA, SMITH DOVIEDLI PHOENIX K VÝHRE 

Český útočník Radim Vrbata strelil v druhej minúte predĺženia svoj desiaty víťazný gól v ročníku, Mike Smith zastavil 30 striel, a Phoenix vyhral nad Dallasom 2:1. Coyotes získali aspoň jeden bod v posledných ôsmich zápasoch. V drese arizonského tímu sa strelecky presadil aj Mikke Boerdker (8). Smith vyhral všetkých sedem februárových zápasov, v ktorých nastúpil. Kari Lehtonen zlikvidoval 31 striel. Z jeho spoluhráčov skóroval iba Michael Ryder (22), ktorý v 33. minúte vyrovnal na 1:1. 

FLAMES ZDOLALI KINGS 1:0, KIPRUSOFF SO SHUTOUTOM 

Skúsený brankár Miikka Kiprusoff chytil 28 striel a vychytal svoj štvrtý shutout v sezóne (44. v kariére), Michael Cammalleri (14) skóroval na začiatku tretej dvadsaťminútovky, a Calgary porazilo Los Angeles futbalovým výsledkom 1:0. „Králi“ neskórovali druhý raz v rade a opäť prehrali 0:1. V tomto ročníku sa hráči kalifornského klubu nezapísali do streleckej listiny už ôsmykrát. Jonathan Quick čelil osemnástim strelám. 

HVIEZDY VEČERA: 
1. Daniel Sedin (VAN), 2. Miikka Kiprusoff (CGY), 3. Matt Cooke (PIT) 

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
M. Hossa (CHI) 19:14 0 1 1 +1 1 0
M. Jurčina (NYI) 20:31 0 0 0 -2 0 2
A. Meszároš (PHI) 20:16 0 0 0 0 1 0

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.