recepty na každý den
Benátske rezne |
||||
|
||||
|
||||
Ako na to:
Rozpustíme 40 g masla, pridáme k nemu na kúsočky pokrájanú tekvicu, podlejeme vodou, posolíme, okoreníme a dusíme. Udusenú tekvicu vidličkou roztlačíme a zmiešame s polovicou strúhaného ementálu. Do ohňovzdornej nádoby rozložíme rezy šunky, na každý položíme narýchlo opražený prírodný teľací rezeň, zalejeme tekvicovou kašou a posypeme zvyškom strúhaného syra. Polejeme maslom a dáme na chvíľu do rúry zapiecť. Ozdobíme kôprom a podávame. |
Arabské kurča |
|||
|
|||
|
|||
Ako na to:
Na rozpálenom oleji opražte nadrobno nasekanú cibuľku dozlatista. Pridajte kuracie prsia nakrájané na rezance alebo drobné kocky a na malé kúsky nasekané 2 strúčiky cesnaku. Dochuťte soľou, horčicou a zalejte kyslou smotanou. Posypte oreganom ( bazalkou ) a znovu opražte. Na záver pridajte zvyšné 2 nasekané strúčiky cesnaku. Podávajte s ryžou, opečeným pečivom, alebo bielym chlebom. |
Baklažány plnené kuracím mäsom |
|||
|
|||
|
|||
Ako na to:
Umyté baklažány pozdĺžne rozkrojíme a varíme asi 10 min. v slanej vode. Po vybratí dužinu vydlabeme a časť jemne posekáme. Na panvici rozpálime olej, speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme mleté kuracie mäso, nasekanú dužinu baklažánu, soľ, čierne korenie a dusíme. Touto zmesou naplníme baklažány, vložíme na zapekaciu misku a pečieme v mierne vyhriatej rúre. Pred podávaním posypeme sekanou petržlenovou vňaťou. |
Dusená ryba so smotanovou omáčkou a hríbami |
||||
|
||||
|
||||
Ako na to:
Upravenú rybu osolíme a pokvapkáme citrónom. Na panvici roztopíme maslo, vložíme rybu, prikryjeme a dusíme asi 5 minút. Dusené ryby vyberieme lopatkou a udržíme v teple. Do oleja základu vložíme pokrájanú cibuľu, hríby, petržlenovú vňať, dochutíme koreninami a dusíme do mäkka. Nakoniec prilejeme kyslú smotanu a prevaríme. Dusenú rybu na tanieri polejeme smotanovou omáčkou. |
Morčacie prsia s marhuľami a Nivou |
|||||
|
|||||
|
|||||
Ako na to:
Prsia nakrájané na kocky zmiešame s nakrájanými zaváranými marhuľami a dáme do pekáča. Zalejeme so šťavou z kompótu a na vrch nastrúhame syr Niva a dáme zapiecť. Podávame s dusenou ryžou. |
a dalšie recepty o týžden!!